Aanbod van Haptotherapie Baak Nijmegen

Het aanbod:

Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Haptotherapie individueel

 • Individuele begeleiding waarbij voelen centraal staat. (Her)ontdekken van je gevoel. Opmerken wat je lichaam aan informatie geeft. Andere handelswijzen ontdekken en opbouwen. Zo werk je vanuit eigen kracht en mogelijkheden aan je klacht of hulpvraag. De therapeute gebruikt hiervoor naast het gesprek, ervaringsoefeningen en aanraking. De aanraking is een vorm van contact waarbij gevoelsinformatie en je innerlijke beweging duidelijk wordt.
  De therapie zorgt voor balans in denken, voelen en handelen. Voor veel mensen is het volgende herkenbaar: “Ik weet wel wat anders kan, maar het lukt niet”. Er is dan sprake van teveel nadruk op denken en te weinig integratie van het voelen.
 • Aanvullend op individuele begeleiding is het mogelijk je partner of iemand uit je omgeving mee te nemen. Samen werken we aan ontwikkeling.
  Contact met Haptotherapie Baak Nijmegen.

Reiki

 • Een natuurlijke manier ter verlichting van (spannings)klachten. De Reiki aanraking zorgt voor ontspanning en energie.

Op weg naar ontspanning

 • Is therapie niet wat je zoekt maar wil je wel graag ervaring opdoen met de mogelijkheden van haptonomie? Dan is dit aanbod zeer geschikt! Heb je last van stress of ben je om een andere reden op zoek naar ontspanning? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Workshop

 • Neem contact op voor een workshop om maat. Het aanbod wordt afgestemd op de vraag en kan individueel, in groepjes en op diverse locaties plaats vinden. Thema mogelijkheden van Haptotherapie Baak: “omgaan met grenzen”, “kiezen, hoe doe jij dat”, “Wat voel jij”, “hoe vind jij balans”, “contact en aanraken”.

Haptotherapie verstandelijk beperkten

 • Deze vorm van therapie wordt afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de cliënt en de mensen om hem/haar heen. De therapie is o.a. geschikt om te werken aan angst- of spanningsklachten, problemen in (zelf)vertrouwen, problemen in het contact met anderen. Er wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van de eigen mogelijkheden zodat de cliënt meer regie ervaart over zijn/haar eigen leven. De basis van de therapie is het opbouwen van een veilig klimaat waarbinnen de cliënt zich open kan stellen voor zijn eigen gevoel. Hierdoor wordt verandering in het contact met de ander mogelijk.   Naast ervaringsoefeningen, aanraking en indien mogelijk gesprek, kan de therapie spelenderwijs plaats vinden. Geïmplementeerd in activiteiten die de cliënt aanspreken.

Dagbesteding (ouderen/mensen met verstandelijke beperking)

 • Dit aanbod is bedoeld voor mensen die graag één of meerdere uren in de week individuele begeleiding wensen. Een activiteitenaanbod afgestemd op de wensen van de cliënt. Bij cliënten met een zeer ernstige verstandelijke beperking wordt vanuit het contact duidelijk welke activiteiten het meeste aanspreken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Enkele thema’s waarmee u bij Haptotherapie Baak nijmegen terecht kunt uitgelicht:

Perfectionisme

Relatieproblemen 

Zelfvertrouwen – verlegenheid

Werkdruk

aanbod vertrouwen haptotherapie Baak Nijmegen