Angst bij de tandarts

Ontspannen in de stoel/angst bij de tandarts.

Altijd weer bijzonder om te ervaren hoe haptonomie mij iets te bieden heeft.angst tandarts haptotherapie baak Nijmegen
Ik werd geraakt door de opmerking van mijn tandarts: “goh, je ligt best ontspannen hier in de stoel”.
Inderdaad! En wat fijn om me ervan bewust te zijn welke stappen mij daarbij geholpen hebben.

Herkennen, voelen en uiten.

Praktisch gezien zat voor mij de helft van het werk al in de voorbereiding:

  • Aangeven dat ik de 4 nieuwe vullingen liever in twee keer liet plaatsen in plaats van allemaal tegelijk.
  • Zorgen dat ik die dag verder niks anders te doen had wat me rust gaf.
  • Vertellen wat ik spannend vind en wat mij helpt, voordat ik in de stoel ging.

En tijdens de behandeling in plaats van mezelf krampachtig innerlijk verzetten (en daardoor nog  3 dagen een verkrampte kaak over houden) me bewust kunnen richten op ontspanning, zowel in mijn gezicht als in mijn hele lijf.

Zo bijzonder om te merken dat al deze stappen nu vanzelf gaan, omdat ik vanuit lijfelijke ervaring, weet en voel wat voor mij de beste manier is om om te gaan met mezelf in ‘moeilijke situaties’.

Inzicht vanuit lijfelijke ervaring.

Het klinkt eenvoudig en uiteindelijk is het dat ook, maar de zoektocht naar wat jou patroon is (hoe ga je om met jezelf, anderen en situaties in je dagelijks leven), dat ervaren, in verschillende situaties herkennen en ontdekken hoe het anders kan (en wat je daarin weerhoudt), is een boeiende, soms intensieve weg.

Wil jij daar meer over weten? Wat zijn jouw moeilijke momenten en wat zou je willen ervaren? Klik hier voor contact en informatie.
Ik ga in ieder geval vol vertrouwen de tweede ronde tegemoet!