Reiki; energie en ontspanning bij haptotherapie Baak Nijmegen

Reiki, wat is het.

Haptotherapie Baak Nijmegen biedt naast therapie ook reiki behandelingen aan.
Reiki is een Japans begrip. Het bestaat uit 2 karakters. Rei (geest, ziel) en Ki (energie). Vrij vertaald “levensenergie”.
Deze levensenergie is voor ieder mens beschikbaar. Helaas zijn we door de moderne manier van samenleven,  kwijtgeraakt hoe je goed voor je zelf kunt zorgen. Reiki brengt je in contact met je eigen genezende vermogen. Je voelt weer balans en energie.
Reiki behandelingen door Titia, therapeute van haptotherapie Baak Nijmegen, geven ontspanning en zorgen voor vermindering van klachten. Het zet een natuurlijk proces in je lichaam in gang. Dit is niet te beïnvloeden door de behandelaar. De energie gaat daarheen waar jij hem nodig hebt. Lichamelijke klachten kunnen een minder voor de hand liggende oorzaak hebben, waar de energie nodig is.
Reiki is in mijn ogen een heel basale energie. Niks zweverigs, heel aards. Van nature leg je een hand op je hoofd als je hoofdpijn hebt. Het gedrag om energie te geven met je handen zit in je natuurlijk systeem. Reiki kan ondersteuning en verlichting bieden bij fysiek en mentaal ongemak en pijn. Het is geen vervanging voor reguliere geneesmethoden. Kijk op de pagina “de therapeute” om meer te lezen over de achtergrond van Reiki Master Titia. Titia is opgeleid volgens het Usui System of Natural Healing. Is therapie niet jou wens, geloof je in de kracht van energie en aanraking, dan is Reiki voor jou geschikt.

De behandeling.

Een Reikibehandeling duurt ongeveer 1/1.15 uur. In principe ontvang je een behandeling liggend op de zachte behandelbank. Indien gewenst is zittend ook mogelijk. Ontkleden is niet nodig. De Therapeute legt op verschillende posities op hoofd en lichaam haar handen. De energie is te voelen door warmte, kou, tintelingen, een stromend gevoel. De behandeling werkt zeer ontspannend. Het is mogelijk een losse behandeling af te spreken. Dit geeft eenzelfde ontspannend effect als een massage of meditatie. Wil je Reiki ontvangen voor meer balans in je energiehuishouding, dan is het raadzaam meerdere afspraken in te plannen.
Een behandeling kost 80,00 euro.
U ontvangt een reiki behandeling, aanvullende informatie t.a.v. uw hulpvraag en een persoonlijke uitwisseling/evaluatie t.a.v. de behandeling.
Behandelingen oosterse geneeswijze kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Neem contact op om te bekijken of dit voor u zou kunnen gelden.
U bent verzekerd van deskundige begeleiding.
Zie eventueel tabblad reglement voor verdere uitleg over tarief en behandeling.
Indien de reikibehandelingen onderdeel zijn van haptotherapie, gelden de  tarieven en vergoedingen van haptotherapie.

Neem contact op voor een afspraak of informatie.

Oorsprong van Reiki.

De oude geneeskunst van Reiki werd in Japan in het midden van de negentiende eeuw door Dr. Mikao Usui herontdekt. Hij geloofde dat ieder mens contact kan krijgen met zijn eigen kracht. Dr. Usui doceerde op een priesterschool in Japan. Op de vraag wat de oude geneeskracht van vroeger was, kon hij geen antwoord geven. Daarop besloot hij naar deze natuurlijke kracht op zoek te gaan. Hij nam ontslag en ging naar de Verenigde Staten om het genezen door handoplegging te bestuderen. Hij verdiepte zich in de leer van het christendom en boeddhisme. Hij leerde veel over het verband tussen lichaam en geest. Kennis hébben en deze toepassen is iets anders. Hij zocht naar een manier om verder inzicht te krijgen. Dr. Usui ging in eenzaamheid op een berg 21 dagen mediteren. Hier kreeg hij inzichten en visioenen in de natuurlijke kracht van genezen.  Hij kon zelf energie overbrengen, zichzelf en anderen genezen. Deze kracht is doorgegeven en  via Phyllis Lei Furomoto naar Nederland gebracht.

Reiki leren.

Reiki is te leren in een aantal korte cursussen. Reiki 1, 2 3a en 3b.
Wanneer eenmaal het ‘Reiki-kanaal’ is geopend, dan stroomt de universele levensenergie spontaan uit de handen. Het is momenteel niet mogelijk bij haptotherapie Baak Nijmegen Reiki cursussen te volgen. Vraag Titia evt. om advies indien je zelf opgeleid wil worden.

Levenshouding.

Reiki is niet alleen een energie waarmee je jezelf en anderen kunt helpen. Het is vooral een levenshouding, een persoonlijke ontwikkelingsweg. Dr. Usui ontdekte in zijn zoektocht naar de geneeskracht, dat het geen zin heeft je alleen te richten op fysieke symptomen. Het viel hem op dat mensen steeds terugvielen op oude levensgewoonten. Hij begreep het belang van persoonlijke bewustwording en stelde de volgende leefregels op:

Reiki beginselen.

  • Vandaag zal ik niet boos blijven of iemand kwaad maken
  • Vandaag zal ik me geen zorgen maken
  • Vandaag zal ik liefde en respect tonen voor ieder levend wezen
  • Vandaag zal ik eerlijk mijn werk doen
  • Vandaag zal ik dankbaar zijn voor alles wat op mijn pad komt.

reiki

reiki dr usui