Therapeute van Haptotherapie Baak Nijmegen

Therapeute Laetitia; werkzaam bij haptotherapie Baak Nijmegen, geboren en getogen in Nijmegen. Een nuchter, geduldig, praktisch, eerlijk en doelgericht persoon. Anderen omschrijven haar als liefdevol, sprankelend en ondernemend. Zorgvuldigheid en vertrouwen staan hoog in het vaandel. Cliënten van haptotherapie Baak Nijmegen geven aan zich snel op hun gemak te voelen hierdoor.
Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens een sleutel in handen heeft om te komen tot de ontwikkeling die hij/zij wenst. Om die sleutel goed te kunnen gebruiken is het fijn begeleiding te ontvangen. Ik help bij het bewust ontdekken wat jouw manier van omgaan met jezelf en de ander is. Hoe dit samenhangt met de problemen waar je tegen aan loopt. Ik begeleid je, op een open, transparante manier, zonder oordeel, met respect voor jou. Van daaruit ga je ervaren hoe je op een andere wijze kunt bewegen, passend bij wat jij nodig hebt!

Persoonlijke ervaring van therapeute Laetitia

Mijn eerste aanraking met haptonomie was tussen mijn 16e en 18e levensjaar.  Ik kreeg last van verschillende klachten. Rugpijn, nekpijn en een spastische darm. Na een tijdje fysiotherapie en voedingsadviezen opgevolgd te hebben kwam ik tenslotte bij een haptonoom terecht. Ik weet nog dat ik toen eigenlijk totaal niet snapte wat ik daar deed. Ik werd door de therapeute op mijn rug aangeraakt, we praatten wat en eigenlijk vroeg ik me af hoe dat me verder zou helpen. Maar het voelde erg goed en na een tijdje waren mijn klachten veel minder!

Wat was daar nu gebeurd? Ik voelde me gezien, vond erkenning voor wie ik was en mijn manier van in het leven staan. Vandaar uit was het een klein stapje naar bewust voelen hoe mijn patronen mijn klachten in stand hielden en hoe het anders kon. Ik werd weer meer voelende in mijn lijf. Het eerste zaadje voor mijn enthousiasme voor haptonomie was gelegd. Op weg om therapeute te worden!

Opleiding van therapeute Laetitia

Later, deed ik, na mijn Pabo-opleiding, in mijn onderwijs carrière ervaring op met werken vanuit wederzijdse interactie. Ik werkte met doofblinde kinderen, waarbij vanzelfsprekend werken vanuit voelen en aanvoelen een grote rol speelt. Ik merkte bij hen (en later ook bij volwassen cliënten met een verstandelijke beperking) hoe belangrijk het is dat je écht aanwezig bent bij hen. Daardoor kon de ander zichzelf laten zien en bleek diegene mogelijkheden te hebben die niet eerder zichtbaar waren.

Naast mijn werk in het onderwijs en in de zorg, deed ik een opleiding tot reiki-master. Al snel gaf ik een aantal behandelingen in de week. Reiki is een zuivere manier om weer energie te krijgen. Ik zocht echter naar een manier om mensen verder te helpen, op een zodanige wijze dat zij hun eigen mogelijkheden zouden ontdekken. Ik zocht naar meer kennis, want werken met mensen vraagt om zorgvuldige, op kennis gestoelde aandacht. Door een workshop haptonomie op mijn werk, vielen alle kwartjes op zijn plek. Ik koos voor de opleiding aan het ITH te Nijmegen. Begin 2015 heb ik, na een periode gewerkt te hebben als haptotherapeut i.o. in mijn praktijk haptotherapie Baak Nijmegen, het eindexamen gedaan en daarmee de opleiding afgerond. Ik heb nu de gedegen kennis en ervaring waarnaar ik op zoek was in huis en loop graag een tijdje op iemands levenspad mee, zodat diegene zijn of haar weg op een eigen, open, vrije wijze, kan bewandelen. (Zie verder “contact”.)

De poeh-manier (uit tao van poeh):

Voor het kennen van de weg
moet ik gewoon op weg
m’n dingen doen,
liefst met plezier!

haptotherapie Baak Nijmegen
Laetitia Baak

heel simpel op de poeh-manier
maar ga niet zoeken naar de weg,
want je zal zien dan is hij weg!

ik ben ik en jij bent jij,
dat weten we allebei
maar als je nu de dingen doet,
de dingen die jij kan,
dan vind je heus de weg vanzelf,
en de weg komt achter je an!

Home