Verstandelijke beperking en Haptotherapie Baak Nijmegen

Verstandelijke beperking-EMB-Autisme:

Door het ervaringsgerichte werken is haptotherapie zeer geschikt voor mensen met een (zeer ernstige) verstandelijke beperking en/of een aan autisme verwante contactstoornis.
Juist doordat taal verwarring kan geven bij deze doelgroep (of niet mogelijk is) biedt de haptotherapie goede mogelijkheden. Ik stem de behandeling en doelen af
op wat mogelijk en nodig is. Dit wordt duidelijk vanuit het contact en de
haptonomische observaties.

Belevingsgericht werken:

Belevingsgericht werken, vanuit echte oprechte aanwezigheid, vormt de basis. Hierdoor kan de cliënt met verstandelijke beperking, zichzelf en zijn mogelijkheden ervaren. Aanraking zorgt voor “gezien voelen”. Openen voor contact en het eigen gevoel wordt daardoor mogelijk.
Deze  begeleiding, maakt dat een cliënt zich voldoende gesteund voelt om zich verder in het leven te ontwikkelen.
Naast therapie is individuele begeleiding op haptonomische basis mogelijk.
het gaat om een wekelijks uurtje waarin ik samen met de cliënt aansprekende activiteiten onderneem.  Indien gewenst denk ik mee w.b. een optimaal dagprogramma voor de cliënt en mogelijkheden tot verbetering van stemming, gedrag en interactie.
Lees meer informatie hierover op tabblad “dagbesteding”.
Klik op “een overzicht van de intake” voor informatie over mijn werkwijze.

Begeleiding thuis of in een zorginstelling.

Ik begeleid zowel mensen met een verstandelijke beperking die thuis wonen als mensen wonende in een zorginstelling. Voor een optimaal resultaat is het  wenselijk dat mensen uit de omgeving van de persoon met een verstandelijke beperking, betrokken zijn bij de therapie.

Indien nodig kan ik aan huis komen. (Nijmegen en omgeving)

Aandacht voor emotionele ontwikkeling.

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen tegen dezelfde dingen aan lopen in het leven als ieder ander mens. Dit staat los van het nivo. Hooguit is de uitingsvorm anders. Het is erg belangrijk aandacht te besteden aan de emotionele ontwikkeling en
het gevoelsleven. Juist bij deze doelgroep speelt het voelen of daar niet meer
mee overweg kunnen een grote rol.
Door 9 jaar werken in het onderwijs met meervoudig gehandicapte kinderen en al 20 jaar dagbesteding te bieden aan volwassenen met een ernstige verstandelijke beperking voel ik mij erg betrokken bij deze doelgroep. verstandelijke beperking, Haptotherapie Baak Nijmegen

Bel gerust voor nadere informatie, bekijk de folder (rechts op de site) of kijk eens op mijn linked-in pagina voor artikelen, mijn mogelijkheden en visie.

Home