Werkwijze van Haptotherapie Baak Nijmegen

Het belangrijkste in de werkwijze van haptotherapie Baak Nijmegen is het aan den lijve ervaren. Je zult bij mij zelf gaan voelen wat je klacht in stand houdt en hoe het anders kan. Je doet ontdekkingen over hoe je omgaat met jezelf en de ander. Welke ruimte neem je in voor jezelf, kom je op voor wat écht belangrijk is voor jou en wat gebeurt daarmee als je contact maakt met een ander. Hoe beweeg je je in het dagelijks leven. Past wat je laat zien van jezelf nog bij hoe je je voelt? Je ontwikkelt je voelende vermogen waardoor je ontdekt wat er onderliggend meespeelt bij je (psychische of lichamelijke) klachten.
De werkwijze van haptotherapie Baak Nijmegen is altijd afgestemd op jouw mogelijkheden en wensen.

Werkwijze intake, inzicht door beleving.

Ik begin altijd met een intake d.m.v. gesprek. We onderzoeken samen je hulpvraag en kijken concreet naar wat je graag anders zou willen. (Bijvoorbeeld: “Ik wil minder last hebben van mijn nekklachten”, of “Ik wil steviger in mijn schoenen staan”.)
In het gesprek zal je merken dat  het onderzoeken vanuit je gevoelsleven een toegevoegde waarde heeft. Afhankelijk van je vraag kan het nodig zijn kort terug te blikken op
je levensgeschiedenis en te kijken naar hoe je nu in het leven staat. Aan het eind van het gesprek heb je meer inzicht in je hulpvraag, de samenhang met je ontwikkeling en heb je een beeld van hoe we daar verder aan gaan werken.werkwijze haptotherapie Baak Nijmegen

De volgende 2 sessies bestaan uit het opdoen van lijfelijke ervaringen. Je zult steeds meer ontdekken over je eigen gevoelsbewegingen. Heel concreet, wat voel je letterlijk in je lijf, hoe reageer je daar op. Welke emoties en gedachten merk je op en hoe beïnvloedt dit je denken en handelen.

Veelal is de derde sessie een sessie waarbij je op de behandeltafel ervaart hoe jij reageert op aanraking door mijn hand op je rug. Het gaat daarbij niet om de technieken die ik toe pas, maar om jouw beleving. Dat geeft jou de informatie die je nodig hebt. Het werken op de behandeltafel heeft zeker een toegevoegde waarde maar is geen “must”. Je kunt zelf aangeven wat voor jou passend is. Ontkleden is niet nodig. Je kunt ervoor kiezen de boven kleding uit te doen voor een directere (op de huid) ervaring, afhankelijk van je voorkeur.
Lees eventueel op de site van de academie voor haptonomie over de betekenis van aanraking.

Werkwijze Haptotherapie Baak Nijmegen; praktisch en methodisch.

Na deze sessies heb je al veel ervaren wat je verder kan helpen. We gaan je hulpvraag verder toespitsen. Ik stel een duidelijk behandelplan op zodat je weet waar je aan toe bent. Elke volgende sessie help ik je ervaringen te koppelen aan je hulpvraag. Met mijn ondersteuning ervaar je zelf wat je verder helpt. En dat heeft zoveel meer impact
dan alleen luisteren naar iemand die je vertelt wat je “moet doen”.

In mijn gehele benadering is het werken vanuit affectiviteit en bevestiging de basis. Daarnaast ben ik als persoon praktisch en methodisch ingesteld wat zorgt voor een goede basis om samen aan de slag te gaan.

Spreekt dit je aan? Meer informatie? voor contact: click hier.

Home